De deelneemsters voor de NRM 2017 zijn inmiddels bekend. Uit ruim 700 aanmeldingen zijn 153 zwartbonte en 78 roodbonte koeien opgenomen in de catalogus van de NRM. Uiteindelijk verschijnen maximaal 140 zwartbonte en 70 roodbonte dieren in de ring op 1 juli in Zwolle.

Voor de vijftiende editie van de NRM is Bons-Holsteins uit Ottoland de grootste inzender met 10 dieren in de catalogus, negen zwart- en één roodbonte. De zwartbontkampioene van de voorgaande editie (2014), Bons-Holsteins Koba 191, kan haar titel niet verdedigen, wegens een moeilijke opstartperiode na het afkalven.
De zwartbontkampioene uit 2012 doet dit jaar wel weer mee. Jimm. Holstein Hellen 589 van John de Vries uit Boijl is in goed gezelschap van zowel haar moeder als een dochter. In totaal neemt De Vries zes zwartbonten mee uit zijn stal.

Brasilera op herhaling
Bij roodbont is Barendonk Holsteins uit Beers de grootste inzender, met zes roodbonten én een zwartbonte. Jan Hermanussen van Barendonk Holsteins stoomt ook de roodbontkampioene van de NRM van 2014, Barendonk Brasilera 12, weer klaar voor de individuele keuring. Ze is wederom geselecteerd voor deelname.

NRM-kampioenes
Aan de Nederlandse juryleden Jos Knoef en Jan Steegink en hun buitenlandse collega’s Niels Erik Haahr (Denemarken) en Lambert Weinberg (Duitsland) de mooie taak om de beste koeien van in totaal 119 verschillende vaders te kiezen. Jotan Red is hofleverancier met 12 dochters in de catalogus, gevolgd door Goldwyn, Lauthority, Windbrook en Atwood met elk 9 dochters.
De keuring start op 1 juli om 9.00 uur, rond 15.45 worden de algemeen kampioenes voor roodbont en zwartbont bekend gemaakt.

Rubrieken individuele keuring NRM 2017  
Zwartbont
1. Zwartbont jong4. Zwartbont midden9. Zwartbont oud
2. Zwartbont jong5. Zwartbont midden10. Zwartbont oud
3. Zwartbont jong6. Zwartbont midden
7. Zwartbont midden
8. Zwartbont midden
Roodbont
11. Roodbont jong13. Roodbont midden15. Roodbont oud
12. Roodbont jong14. Roodbont midden16. Roodbont oud

Alle inzenders zijn in dit document te vinden, met daarbij de bijbehorende catalogusnummers.