Uit ruim 700 aanmeldingen zijn 151 zwartbonte en 78 roodbonte koeien opgenomen in de catalogus van de NRM. Op 28 juni verschijnen uiteindelijk maximaal 140 zwartbonte en 70 roodbonte dieren in de ring voor de individuele keuring van de NRM. Voor de vrijdag zijn 22 honderdtonners geselecteerd voor hun keuring in de ring.

De twee inzenders met de meeste dieren op de zestiende editie van de NRM zijn zijn Bons-Holsteins uit Ottoland en Giessen Holsteins uit Nieuwlande, met elk acht dieren. De familie Albring uit Drouwenermond staat met zes dieren in de NRM-catalogus, net als Jacob Wijnker uit Avenhorn.
Drie van de zes roodbonte NRM-kampioenen van 2017 tekenen dit jaar opnieuw de presentielijst. Het gaat om middenklaskampioene MH Alana 5 (v. Amor) van Merwehoeve De Groot uit Herwijnen en de reservekampioenen bij jong en bij oud, respectievelijk Barendonk Paulina 188 (v. Fraiko) en Barendonk Emma 220 (v. Jotan) van de familie Hermanussen uit Beers.

Wat betreft de vaderdieren bij zwartbont levert Atwood de grootste bijdrage aan de individuele keuring. De Amerikaanse stier staat met veertien dochters in de catalogus. Mountfield SSI DCY Mogul en Val-Bisson Doorman zijn elk vertegenwoordigt door acht dochters.

Bij roodbont is er meer spreiding in vaderdieren. Jotan levert hier zeven dochters. Als moedersvader is Classis het best vertegenwoordigd bij roodbont met tien kleindochters.

De keuring start op 28 juni 2019 om 9.30 uur, rond 16.25 worden de algemeen kampioenes voor roodbont en zwartbont bekend gemaakt.

Rubrieken individuele keuring NRM 2019
Zwartbont
1. Zwartbont jong4. Zwartbont midden8. Zwartbont oud
2. Zwartbont jong5. Zwartbont midden9. Zwartbont oud
3. Zwartbont jong6. Zwartbont midden10. Zwartbont oud productieklasse
7. Zwartbont midden
Roodbont
11. Roodbont jong13. Roodbont midden15. Roodbont oud
12. Roodbont jong14. Roodbont midden16. Roodbont oud productieklasse