De besturen van de Holland Holstein sHow (HHH-show) en de Nationale Rundveemanifestatie (NRM) hebben besloten hun krachten te bundelen. De vereniging Holland Holstein Herds (HHH), Coöperatie CRV en Agrifirm nemen het initiatief om op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart 2022 samen de eerste Dutch Dairy Days te organiseren.

De Dutch Dairy Days wordt een tweedaags evenement in de IJsselhallen in Zwolle met de Young Breeders-competitie en een keuring voor rood- en zwartbont holstein. Er zullen dochtergroepen getoond worden en er is ruimte voor een vakbeurs. Op de vooravond van het evenement staat de scheercompetitie van de Young Breeders gepland.

Jaarlijks evenement

De initiatienemers hebben de ambitie om van de Dutch Dairy Days een jaarlijks terugkerend evenement met internationale uitstraling te maken. Met de samenwerking worden de sterke punten van beide shows gebundeld. Daarom richten ze zich op een breed publiek met speciale aandacht voor jonge veehouders. Dieren inzenden voor de show staat open voor alle Nederlandse stamboekfokkers. Er zal geen voorselectie zijn.

Het bestuur van de nieuwe stichting Dutch Dairy Days zal bestaan uit vertegenwoordigers van de vereniging Holland Holstein Herds, Coöperatie CRV (stamboek), Agrifirm, Young Breeders en een afvaardiging namens de hoofdsponsors. De initiatiefnemers nodigen partijen die willen participeren, van harte uit om zich aan te sluiten. De show zal worden georganiseerd door een team van vrijwilligers, ondersteund door professionele medewerkers van de organiserende partijen.

Samenwerking biedt toekomst

‘De nieuwe samenwerking betekent voor onze leden dat we ook in de toekomst jaarlijks een fantastische show kunnen organiseren, waarin de leden ze op het hoogste nationale niveau met elkaar de competitie in de rood- en zwartbontring kunnen aangaan. Dat is zeker ook goed nieuws voor de Young Breeders’, stelt Jorien Bouwmeester, bestuurslid van de vereniging HHH.

‘Als stamboekorganisatie voelen wij ons verantwoordelijk voor het organiseren van een nationale show, waarin de beste koeien getoond kunnen worden. Daarbij is een show met internationale uitstraling van groot belang voor de positie van de Nederlandse holsteinfokkerij in de wereld’, verklaart Wietse Duursma, voorzitter van Coöperatie CRV, het initiatief. ‘Drie grote shows in twee jaar organiseren is op lange termijn echter niet vol te houden’, constateert hij. ‘We zijn dan ook blij met de samenwerking met de vereniging HHH en het enthousiasme waarmee deze betrokken fokkers samen met ons de schouders willen zetten onder de Dutch Dairy Days.’

‘Samenwerken zit in ons coöperatief dna en de melkveehouderij is voor ons een cruciale sector’, stelt Jeroen Verver, directeur van de businessunit rundvee bij Agrifirm. ‘Daarom doen wij met veel enthousiasme mee aan de samenwerking om Nederlandse topkoeien jaarlijks een internationaal podium te geven.’