Hoewel de weersvoorspellingen minder extreem zijn dan enkele dagen geleden, doet de NRM-organisatie er alles aan om de NRM 2019 in een aangenaam klimaat – voor zowel mens als dier – te laten plaatsvinden.

Daarvoor heeft de organisatie de volgende maatregelen getroffen:

  • De toegangscontrole is zo opgezet dat nagenoeg alle deuren van de hallen (stallingshal, vakbeurs-hal en showring-hal) overdag open kunnen staan.
  • Het parkeren is gratis, waardoor de aanvoer op het parkeerterrein soepel zal verlopen en u niet onnodig lang in een warme auto hoeft te zitten.
  • In de stallingshal voor de koeien zullen de deuren openstaan  en de dakventilatoren draaien. Ook zijn er extra stroomaansluitingen beschikbaar voor losse ventilatoren.
  • In de hallen van de vakbeurs en de showring is dakventilatie aanwezig en worden de ruimtes ‘s nachts (eind deze week is het ‘s nachts weer vrij koel) gekoeld zodat het overdag aangenaam blijft.
  • In de Diezehal, waar de showring en tribunes staan, worden ook de zijluiken geopend en is op beide dagen in de pauzes de dakventilator geactiveerd om de warme lucht uit nok van de hal af te voeren.

De weersvoorspellingen zijn op dit moment iets gematigder voor met name komende donderdag en vrijdag. En ook voor de zaterdag zijn de voorspellingen minder warm dan eerder was aangegeven.

Wij verwachten dat de NRM 2019 weer veel belangstelling trekt en we hopen met bovenstaande maatregelen een aangenaam klimaat te realiseren voor mens en dier; zodat iedereen kan genieten van een interessante vakbeurs en een prachtig koeienfeest.