NRM 2012 in Zwollejuryleden Tjebbe Huybrechts en Markus MockDe vakjury van de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) bestaat dit jaar uit een Deens, Spaans, Iers en Nederlands lid. Met dit team profiteert de NRM van de vakkennis en onafhankelijkheid van professionele Europese keurmeesters.

De Spaanse hoofdinspecteur Gabriel Blanco del Campo zal samen met de Ierse melkveehouder Paul Hannan de zwartbonte koeien keuren tijdens de NRM. Het is voor de tweede maal dat Blanco del Campo optreedt als jurylid. In 2004 maakte hij zijn debuut op de rundveemanifestatie.
Voor Paul Hannan is het de eerste keer dat hij deel uitmaakt van de jury. De Ier heeft veel ervaring in de veefokkerij: hij is eigenaar van een melkveebedrijf met 130 koeien, waaronder zo’n vijftig excellente koeien.

De Deen Niels Erik Haahr en de Nederlander René Lubberdink nemen de keuring van de roodbonte koeien voor hun rekening. Haahr staat voor het eerst op de NRM. Tijdens het Europees Kampioenschap 2013 in Fribourg was hij actief als keurmeester van het roodbontvee. In het dagelijks leven is de Deen partner in het fokbedrijf Tirsvad-Anderstrup Holstein.
René Lubberdink – melkveehouder in Barchem – is een oude bekende voor de bezoekers van de NRM. Hij was in 2000 actief als jurylid van de NRM. Lubberdink werkte in het verleden bovendien als stamboekinspecteur bij het Nederlands Rundvee Syndicaat (NRS).

De juryleden zullen ruim 200 koeien aan een individuele keuring onderwerpen. Naast deze keuring vellen ze ook hun oordeel over enkele tientallen honderdtonners – koeien die meer dan 100.000 kg melk hebben geproduceerd – die tijdens de NRM worden gepresenteerd.