Met onder meer Jos Knoef en Jan Steegink heeft de organisatie van de NRM dit jaar gekozen voor ervaren juryleden.

Jos Knoef komt als jurylid in actie tijdens de zwartbontkeuring. De melkveehouder uit Geesteren, die vooral bekendstaat als fokker van koeien met een hoge levensproductie, staat niet voor het eerst in de ring op de NRM. Ook Jan Steegink, roodbontfokker uit Okkenbroek, kwam al vaker als jury in touw. Hij zet dit jaar opnieuw de roodbonten op volgorde.

Steegink en Knoef staan beiden op de officiƫle jurylijst van de Europese stamboeken, net als de twee buitenlandse juryleden die in Zwolle aantreden. Bij zwartbont gaat het om Niels Erik Haahr, de Deense melkveehouder die op de NRM in 2014 en op de jongste HHH-show keurmeester was bij de roodbonten. De Duitse melkveehouder Lambert Weinberg vergezelt Steegink bij het jureren van de roodbonten. Ook voor Weinberg is het niet zijn eerste jury-optreden in Nederland; hij jureerde op de HHH-show in 2013 de zwartbontrubrieken.

De individuele keuring tijdens de NRM vindt plaats op 1 juli. Op 30 juni komen de dochtergroepen in de ring en vindt de Holland Masters Sale plaats.