geslaagde editieMet overvolle tribunes en een drukbezochte vakbeurs was de veertiende editie van de NRM een succes voor bezoekers, standhouders en organisatie. Het evenement trok tegen de 10.000 gasten uit binnen- en buitenland.

Op vrijdag maakten meer dan twintig dochter- en rasgroepen hun opwachting in de showring. Ook veertien honderdtonners lieten zich van hun beste kant zien. Deze zuiveltoppers werden voor het eerst gekeurd, waarbij Glinzer Greetje 102 van de familie Vos uit Godlinze als beste uit de bus kwam.

Individuele keuring

De zaterdag stond in het teken van de individuele keuring. Ruim 250 koeien dongen mee naar de titel algemeen kampioene. Bij zwartbont ging Jasperdochter Bons-Holsteins Koba 191 van de familie Bons uit Ottoland met de prijs naar huis. In de categorie roodbont stond Classicdochter Barendonk Brasilera 12 aan de top, uit de stal van de familie Hermanussen in Beers.

Livestream

De NRM was dit jaar voor het eerst via livestream te volgen. Zo’n 1600 kijkers – ruim meer dan verwacht – volgden de presentaties en keuringen in de showring via hun pc, tablet of smartphone.