De Nationale Rundvee Manifestatie

over onsVoor veel veehouders is de Nationale Rundvee Manifestatie hét koeienfeest van het jaar. Het is de plek waar rundveehouders en bedrijven voor rundveeverbetering elkaar ontmoeten. Het evenement is een visitekaartje voor de prestaties op het gebied van rundveeverbetering. Met keuringen, een presentatie van dochtergroepen en een vakbeurs zet de NRM de kwaliteiten van het Nederlandse rundvee op de kaart. De belangstelling voor de manifestatie is groot: jaarlijks trekt het evenement vele duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.

Formule

De NRM richt zich specifiek op de rundveehouderij. Het evenement bestaat uit twee onderdelen:
cow1 een rundveeshow waarin de resultaten van de rundveefokkerij worden getoond.
cow1 een internationale vakbeurs waar tientallen partijen uit de melkveehouderij hun kennis delen.

Geschiedenis

In 1988 werd de eerste editie van de NRM gehouden, in het overdekte Veemarktcomplex in Utrecht. Het evenement groeide al snel uit tot een traditie. De rundveemanifestatie vindt elke twee jaar plaats op een vrijdag en zaterdag aan het eind van juni. Sinds 2012 zijn de IJsselhallen in Zwolle de vaste locatie voor de NRM.

Organisatie

Het initiatief voor de NRM werd destijds genomen door het Nederlands Rundvee Syndicaat in Arnhem (voorheen het stamboek). Vandaag de dag is de organisatie van het evenement in handen van de Stichting NRM, in nauw overleg met de ki-organisaties en het bedrijfsleven. De organisaties van de NRM is in handen van een projectteam vanuit het CRV Stamboek. De Coöperatie CRV ua heeft alle deskundigheid in huis om bij te dragen aan de organisatie van dit internationaal toonaangevende evenement. Om een brede opzet van de vakbeurs te garanderen, participeren een aantal bedrijven van binnen en buiten de veeverbetering in de Stichting NRM.