NRM 2012 in Zwolle begeleidster Linda de JongDe keurmeesters van de NRM 2014 zullen de handen vol hebben aan het toptalent dat op zaterdag 28 juni in de ring staat: 250 koeien van 125 stiervaders worden beoordeeld.

Voor de veertiende editie van de NRM werden circa 800 dieren aangemeld. Na selectie zijn er ruim 250 koeien van ongeveer 150 inzenders toegelaten tot de keuring. Bij de zwartbonte dieren is Bons-Holsteins uit het Zuid-Hollandse Ottoland de grootste inzender, met acht dieren. Barendonk Holsteins uit het Brabantse Beers levert met acht dieren de meeste roodbonte koeien.

NRM-kampioenes

Het grote en gevarieerde aanbod aan topdieren op de NRM geeft een goed beeld van de kwaliteiten van de Nederlandse fokkerij. Aan de jury de taak om uit al deze talentvolle dieren de allerbeste koe te halen. De keuring gaat op zaterdag 28 juni om 9.00 uur van start. Keurmeesters Gabriel Blanco del Campo en Paul Hannan nemen de zwartbonte koeien voor hun rekening. Niels Erik Haahr en René Lubberdink beoordelen de roodbonte koeien. Rond 15.45 uur worden de algemeen kampioenes roodbont en zwartbont bekendgemaakt.

 

Rubrieken individuele keuring  
Zwartbont
1. Zwartbont jong5. Zwartbont midden9. Zwartbont oud
2. Zwartbont jong6. Zwartbont midden10. Zwartbont oud
3. Zwartbont jong7. Zwartbont midden11. Zwartbont oud
4. Zwartbont jong8. Zwartbont midden
Roodbont
12. Roodbont jong14. Roodbont midden16. Roodbont oud
13. Roodbont jong15. Roodbont midden17. Roodbont oud