Vakjury

Voor de individuele keuring op de NRM trekt de organisatie gerenommeerde juryleden uit binnen- en buitenland aan. Op de NRM in 2019 kwamen drie buitenlandse juryleden in actie. Bij zwartbont traden Anthony Le Trionnaire en Paul Hannan op als jury, bij roodbont kozen we voor de Vlaamse Danny Verstegen.

Le Trionnaire keurde voor het eerst in Nederland. De Fransman is productmanager bij genetica-importeur Bovec France en als partner betrokken in het ouderlijk melkveebedrijf, samen met zijn broer. Hij jureerde drie keer de Franse nationale show en maakte meerdere malen deel uit van de hoofdjury tijdens Europese jurybijeenkomsten.
Voor Paul Hannan was het zijn tweede optreden als jurylid tijdens de NRM. Hij jureerde ook de editie van 2014. Hannan is eigenaar van Lisnalty Holsteins in het Ierse Friarstown. Zijn hoogproductieve veestapel telt 150 koeien, waarvan er bijna zestig stuks excellent zijn ingeschreven.

Vlaams jurylid bij roodbont

Voor de roodbontkeuring hebben we gekozen voor één jurylid in de persoon van Danny Verstegen. De Vlaamse melkveehouder, die zelf ook graag aan shows deelneemt, melkt zestig koeien in Leffinge. Hij jureerde eerder op onder meer Agriflanders en de CRV Koe-Expo.