NRM 2012 in Zwolledochtergroep Slotbooms PilotIn totaal 23 dochter- en rasgroepen toont de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) op vrijdag 27 juni in de showring. Daarbij zijn veel nieuwe talenten te zien. De groepen zijn ingezonden door acht fokkerijorganisaties en importeurs. Naast de dochtergroepen in de showring zullen op de vakbeurs nog twee andere groepen worden getoond.

Veel nieuwkomers bij dochtergroepen

Voor de NRM 2014 zijn twintig dochtergroepen geselecteerd:

cow1 De tien groepen voor de presentatie van dochters in het ochtendprogramma (zeven zwartbont en drie roodbont) zijn aangemeld door vijf eigenaren. Van deze tien stieren laten zes stieren voor het eerst een dochtergroep in de ring zien: vijf bij zwartbont (Aurora Jeroen, De-Su 521 Bookem, Gansey’s Leonidas, Maple-Downs-I G W Atwood en Midwolder Goldmar ) en één bij roodbont (Etaregge Brooklyn).

cow1 Ook bij de tien groepen in het middagprogramma (zeven zwartbont en drie roodbont) zijn veel stieren die voor het eerst op Nederlandse bodem een dochtergroep in de ring tonen: vier bij zwartbont (Crackholm Fever, Lonar, Morningview Legend en R-E-W Seaver) en één bij roodbont (J&G Malando). Topspeed Kodak laat voor het eerst een groep (jonge dieren) uit de fokperiode zien.

Drie rasgroepen in de ring

In het programma op vrijdagmiddag 27 juni presenteert CRV een rasgroep fleckvieh en een rasgroep mrij in de ring. GGI presenteert een rasgroep brown swiss-dieren.

Alle groepen op de vakbeurs

Zowel de dochtergroepen als de ras- of kruisingsgroepen zullen ook op de vakbeurs gepresenteerd worden in de stands van de inzenders. Bezoekers kunnen deze groepen dus zowel vrijdag als zaterdag van dichtbij bekijken.

U kunt het complete overzicht van de dochter- en rasgroepen downloaden als pdf.